Vagyis: Google is your friend. (Wiki a többi variációhoz) A Google a barátod. Miért is olyan fontos ezt tudatosítani a felhasználókban? Azért meg rengeteg kérdés és válasz megspórolható ezzel. A legtriviálisabb kérdések esetén szokott előfordulni a fenti kifejezés fórumokon, blogokon. Tehát: menj és keresd meg magad!

Annak ellenére hogy a felhasználók többsége még mindig nem rendelkezik megfelelő keresési ismeretekkel, az internetes közösségek ma már elvárják hogy bizonyos kérdések feltétele előtt a kérdező tájékozódjon a weben. Nem kell feltétlenül keresési zseninek lennie, de ha a válaszadó az első Google találatban megtalálja a megoldást, az azért nem vet túl jó fényt a kérdezőre. Ha a közösség még kísérletet sem tesz az általa elsőtalálatosnak minősített kérdés megválaszolására, akkor jön a GIYF, durvább esetben a "Google motherfucker, do you use it?" Nem túl elegáns, de az illető ezután inkább átszokik az előzetes keresésre. (Khm, személyes tapasztalat, khm)

Mire is akarok kilyukadni? Az előző postban már láthattátok az új design első szöveges elemét. Az általam bevezetett Google varázsszó azokra az esetekre lett bevezetve, ahol nem érzem relevánsnak hogy konkrét linkeket adjak meg háttérinformáció gyanánt. (Bár az előző post még tartalmaz ilyesmit :)) Tehát ha valakit bővebben érdekel a dolog, akkor a megadott kifejezést begépelve/másolva egy keresőbe, igazán releváns oldalakat fog kapni. Ez persze tekinthető mindkét oldalról visszalépésnek is: a linkelés elhagyásával figyelmen kívül hagyjuk a "one-step-closer" irányelvet, a Google kulcsszó megadása pedig fölöslegesnek tűnhet, hiszen akkor az ember inkább a saját keresési metódusai szerint keres, nem igaz?

Én azonban úgy vélem, az általam javasolt kulcsszó van annyira releváns, hogy az esetleg további részletek iránt érdeklődők ezáltal is könnyebben kezdenek új keresésbe, mintha nem ösztönöznénk őket. Igyekszem minél többször magyar nyelvű kulcsszavakat adni, viszont néha a téma maga követeli meg a nemzetközi referenciákat.

Mindig amellett voltam hogy az olvasóim ne csupán egy izolált forrásként kezeljék ezt a blogot, igyekszem kihasználni a hypertér minden lehetséges adottságát. Úgy gondolom, az ajánlott kulcsszavak megadása kellemes alternatíva a háttérinformációk linkelése helyett. Javaslom minél több bloggernek a szisztéma átvételét, segítve olvasóikat a weben való tájékozódásban!!
(Semmi, felejtsétek el, nem vált be...)

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr5559963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

2007.04.17. 20:35

Címkék: google keresés user


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása