Rövid post egy rövid szolgáltatásról. :)
Ha előfordult már valakivel hogy meg kellett jegyeznie egy URL-t (mobil, PDA, papír-ceruza nélkül), ami véletlenül 3 sor hosszú notepadben, akkor nyilván emorzsolt pár ízes cifrát az oldal által használt PHP-motornak és készítőinek címezve. Mostantól azonban emiatt nem kell aggódnia.
A href.hu ugyanis egy pöpec kis alkalmazás, mely egy tetszőleges hosszúságú címet egy könnyen megjegyezhető, pár karakteres href.hu-s címmé varázsol. Ennek a postnak a href címe például: http://href.hu/x/2hbd

A végén szépen ki is írja százalékosan hogy hány karaktert spóroltunk. :) Emellett még az is beállítható hogy a rövid link mennyi ideig éljen - egy kattintástól akár a messzi végtelenségig terjed a skála.
Hasznos egyébként még fórumokra, de igazán blogokra, ha pl kommentbe tennénk hosszú URL-t, amit egyes motorok nem tördelnek, és ezek az egyes motorok allergiásak a nem tördelt szövegre, amit az egyes blogmotorok a blogsablon összekuszálásával fejeznek ki, aminek egyes blogtulajdonosok nem örülnek túlságosan. (Hosszú mondatok rövidítését vállalom.)
Mazochistáknak és memóriaművészeknek végül van linkhosszabbítás is, előre tördelve, csak hogy mindenki boldog legyen. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr5851482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.27. 17:46:46

Elég régi már ez a href.hu, bár tényleg hasznos tud lenni. Meg azért sajnos az a könnyen megjegyezhetőség sem az igazi, azt a négy betűt/számot is rendesen össze lehet keverni :(. Talán ha vmilyen értelmes szót adna, bár tudom, hogy azt nem igen lehet. De linkeléshez tényleg ideális.

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.03.27. 19:50:03

Lehet hogy régi, de én csak nemrég találtam rá. :) És örültem neki nagyon, gondoltam megírom. Lehet, lehet, de a négy betűszám kombinációja mégiscsak 4^. Akkor maradjunk simán a linkelésnél, ok? :)

2007.03.27. 10:27

Címkék: linkek gadget


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása