Ha a kedves szülő unja már hogy a palántája egész nap egyedül kushad a gép előtt és ezrével robbantja le a fejeket, akkor nem az a megoldás hogy elkezd a számítógépes játékok káros hatásairól papolni, hanem eltöprenghetne azon, hogy mégis milyen úgy alleszusammen a kiscsaláduk hétköznapi élete.
No jó, ez a felütés tényleg eléggé hasonlít a "másik oldal" érvrendszerére, de tényleg van más megoldás. Most a mindenféle MMO-s szocializációt és egyebeket félretéve szeretnék bemutatni pár oly egyszerű-és-nagyszerű ezközt, mely még az ős Gazdálkodj okosan-os és Monopoly-s tehát a real-life társasjátékos érát elevenítik fel, amely talán még a szülőknek is ismerős lehet.
Ezekben a játékokban az a jó, hogy elszakadva a hagyományos számítógépes sémáktól, bizony fizikai mozgásra vagy egyéb billentyűzetkímélő magatartás folytatására serkenthetik az ifjúságot. Mégis legnagyobb előnyük az, hogy bár egyedül is el lehet szórakozni velük, a legteljesebb élményt társaságban nyújtják - igen: valódi nem-virtuális társaságban. És ez lehet ugyanúgy egy családi délutáni összejövetel, mint egy házibuli a haverokkal.
    Ezért indítotuk el a Szórakoztató elektronika -másképp (SZEM) című ismeretterjesztő, szórakoztató és fantasztikus sorozatunkat, melynek céljául az ilyen téren elmaradott szülők és gyermekek felvilágosítása az alternatív lehetőségekről.
No, ennyire azért nem komoly a helyzet, csupán szeretném egy kicsit jobban körüljárni azokat a játékokat, melyek többet nyújtanak, mint egy hagyományos szoftver. A sorozatban feltűnő játékok nagy része valamilyen speciális hardvert igényel, amelyek azonban Magyarországon ma már általában olcsón beszerezhetők. A hozzájuk kapcsolódó szoftvert pedig még könnyebb megtalálni, sőt, az ingyenes változatok sem ritkák. De ezekről mindig igyekezni fogok részletesen tájékoztatni a nagyközönséget az adott postban. A sorozathoz tartozó postokat pedig a hozzájuk rendelt SZEM taggel lehet összegyűjteni.

Kiegészítés: Mint minden először idiótának tűnő, de aztán abbahagyhatatlan játék, a most bemutatott gizmók is japánból származnak, első bemutatkozó lépéseiket tehát konzolon tették meg, de később átkerültek PCre is. Ez nem lényeges info (a termék használati értékét nem befolyásolja) csak gondoltam megemlítem.

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr7627585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

2007.01.10. 19:57

Címkék: konzol közösség játék szem hardware


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása