"Christian Pfeiffer német kriminológus tanulmánya szerint a tízéves fiúk fele olyan játékokkal játszik, amelyeket csak 16 éves kor felett szabadna megkapniuk. Tizenöt évesen pedig több mint a négyötödük 18 éven felülieknek engedélyezett játékhoz jut hozzá. Az még csak a kisebbik gond - és önmagában nem is indokolná a tilalmat -, hogy mindennek közvetlen hatása van az iskolai teljesítményre. A készségeket felmérő PISA-vizsgálatok bebizonyították: ahol saját játékkonzol áll a gyerekszobában, rosszabb a tanulmányi eredmény. Márpedig a német fiúk 38 százalékának, a lányok 16 százalékának van saját konzolja." írja a mai Népszabadság.
És igen, éljen, megint sikerült elővenni az "agresszív videojátékokat, én ezt már annyira unom, hogy elmondhatatlan. Mert megint mit írnak? Hogy egyes szakértők szerint az agresszió a virtuális világból átgyűrűzhet a valódiba. Kettes szakértők szerint mindez baromság. Hogy érdemes -e bevezetni a korhatár-rendszert. Most vannak olyanok, akik szerint fölösleges. És mindezek mellett pedig vannak a politikusok, akik lényegében a kutatásoktól teljesen függetlenül alakítanak ki véleményt.
Ilyeneket például:
Franco Frattini bel- és igazságügyi EU-biztos - aki a The Rule of Rose-t is "obszcénnek", "az erőszakot, időnként a szélsőséges erőszakot eszményítőnek" találta - azonnal az uniós tilalom szigorítását kezdeményezte.
Igazán megható hogy időről időre kiemelnek egy újabb játékot, ami éppen nem tetszik nekik (de nemhogy kipróbálták, csak látták maximum; azt sem tudják mi a lényege) és már indulhat is a nemzeti össztűz. Mi is volt legutóbb. A GTA San Andreas? Vagy azóta már volt más is?
Arról nem is beszélve, hogy a fennti cikkekben aztán mindenről van szó. A teljes betiltástól kezdve a terjesztés korlátozásáig minden. Szerintem maguk a politikusok sem igazán tudják hogy kezeljék a helyzetet, csak szeretnének az "aggódó szülők" kedvére tenni. És ez nagy hiba. Nincs értelmes vita. Legalábbis én nem látok. Mindkét oldal igyekszik elvakultan védeni a saját álláspontját. Pedig a kompromisszum nem káros az egészségre.. Hiszen a korhatár sziogorúbb betartatását kétlem hogy felhördülve fogadná a játékostársadalom; egy betiltás azonban komoly következményekkel jár. El kéne végre fogadni azt az új szemléletet, hogy 18 év fölött nem lesz hirtelen immunis senki a játékokra. Sok érintett ember van. Legyenek rájuk is tekintettel.
Kiegészítés:
(...)A szörnyeket gyilkoló hősökön alapuló, népszerű szerepjátékot, az Asheron's Call 2-t választotta két amerikai kutató, Dmitri Williams és Marko Skoric. Egyetemisták két csoportját tanulmányozták: az egyik kedvére lövöldözhetett, a másik nem kapta meg a játékot. (...)
Asheron's Call 2-ben lövöldözhetett. (MMORPG) Gratulálok a cikkíró tájkozottságához...

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr6530212

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: fortnite aimbot 2019.04.09. 05:09:18

answers to final exam for is-700 b - Cephalexin and rimadyl for dogs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

2007.01.22. 17:42

Címkék: játék agresszió szabályozás


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása