A hírek szerint igen. Sőt, nagyonis szeretjük. Az SG szerint az T-online IP TV szolgáltatásra előfizetők száma a jövő év végére várhatóan eléri a több tízezret. Húha. Ez tényleg nagy szám. (Komolyan :)) Nade mit mutat ez a szám nekünk?

Emelkedik a magyar lakossági egy főre eső megabit, például. Egyre többeknek van ADSl kapcsolatuk. (Európai átlagtól azért még elmaradunk) Nem lesz lassan megterhelő hogy a gyerek interneten akar TV-zni, miközben az oldalak csigalassan töltődnek a másik gépen. Sőt. Már egyenesen a TV-re lehet kötni a telefonvonalat, egy elosztó (home gateway) közbeiktatásával.
"A tévénézéssel egy időben így az internetezés és a telefonálás is megoldható, továbbá a tévézés az internet sebességét sem befolyásolja."
No, ezt azért én kétlem, de ha ők mondják...
Aztán nő a magyar csatornaigénye. Meg a szolgáltatásigénye. Úgy általában minden igénye folyamatosan nő (tiszta Sims), amit a Tisztelt Szolgáltató igyekszik minden jóval kielégíteni. Kereslet, kínálat, minőség.

Hiszen gondoljunk csak bele pár éve még hogy gondoltunk a streamingre. Pixeles. Lassú. Akadozik. Különben is minek nekünk ilyen, amikor örülünk hogy van internetünk, és egyébként meg most álltunk át digitálisra a T-comná'. Ott is van digitális műsorújság, a többi meg flancos amerikai-filmes hobbi. (Kép-a-képben, ugyan már!)
No, a számok azt mutatják hogy akkor most mégiscsak történt valami. Mert azért nem olyan rossz az az online videotéka sem. Meg hogy a TV-be jön a net, milyen már az!
A T-Home TV iránt megnyilvánuló fokozott érdeklődés mögött kétségtelenül az új műszaki megoldások, a digitális tévézés különleges tévézési élményei, képességei állnak. Forrás:HWSW
Szóval akkor mégicsak tetszik az az extra szolgáltatáscsomag, amit az IP TV kínál. A számok egyenlőre örvendetesek, de azért egyenlőre kitörő öröm helyett javaslom a csendes megelégedettséget. Az előbbiből ugyanis nagy bukások szoktak következni. A kivétel erősíti a szabályt.

Sőt, a Népszabadság már az ingyenes csatornák térnyeréséről cikkezik, ami azért még nem a magyar valóság. Ezzel a cikkel igazából az a bajom, hogy szinte fel van háborodva, hogy mennyibe kerül az újonan bevezetett szolgáltatás. Mert lehet hogy "nem elsősorban a műsorért fizetnek az ügyfelek", hanem mondjuk másodsorban. Elsősorban a minőségért, a kiegészítő szolgáltatásokért. A négyezres havidíj szerintem fair a többi TV-szolgáltatáshoz képest. De a cikkíró már az alternatív csatornáról vizionál.
Az persze önmagában nem baj, ha megemlítjük hogy léteznek ingyenes csatornák is, csak ezeket fura egy kalap alá venni a fizetős szolgáltatásokkal. Hiszen mégiscsak tartalomszolgáltatásról beszélünk. Volt eddig is Shoutcast és WinampVideo, és még csomó más, ingyenes (videomegosztó) csatorna. De senki nem gondolja komolyan, hogy ezek a kezdeményezések versenyre kelhetnének a komoly technikai felszereltséggel bíró szolgáltatókkal. A Skype elképzelése mondjuk jól néz ki, de kétlem hogy a bittorrent rendszerű képszórás megfelelő minőséget tudna produkálni, még ideális körülmények között is.

Akármi is lesz - és azért a Skype-ot nem érdemes első ránézésre leszólni - az ehhez hasonló alternatívák bevezetése még eléggé odébb van. Addig is tessék kísérletezni és tesztelni. Miközben a többiek nézzenek dedikált vonalon TV-t. Mert úgy tűnik, most egy darabig ez lesz a rendszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr3035298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

2007.02.09. 21:14

Címkék: streaming hardware ip tv


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása