Celebblog awardBizonyám, ittvan a Celebblog 2.0, az új lehetőség, a marketingeszközök markatingeszköze. Hol van már az unalmas Celebblog 1.0, ahol civil újságírók vagy sztárimádók pletykálkodhattak, mondhattak híreket, veszekedhettek, csinálhattak magukból Sztár-pletyka magazint és tűnhettek el a süllyesztőben? Ez mostantól máshogy lesz. Hiszen eddig ki foglalkozott a sztárokkal? (!) Őket csak kérdezték, nyilatkoztatták, fényképezték, de igazán szóhoz nem jutottak szegények. Na de most!
Most elindult a Story Online blogszolgáltatása, kizárólag és exkluzíven a Velvet Celeblista első 100 helyezettjének. (Becsült adat) Végre itt a lehetőség hogy a sztárok végre maguk valljanak saját életükről! Tiszta Győzike show, csak sokkal több szereplővel. Tudjon meg még többet kedvencéről! Olvasson tovább!

Az előző bekezdésben említett Győzike show nem véletlen, ugyanis az első blogolók között tisztelhetjük Bea asszonyt. (de ezt a nevet saját bevallása szerint nem szereti, úgyhogy mostantól hívuk szimplán B.-nek.) Ugyan azt nem lehet tudni hogy milyen mértékben saját elhatározásból és milyen mértékben rendezői-menedzseri utasításból fogott bele, viszont a többi "sztárbloggert" (Az idézőjel szükséges, nélküle mást jelent) elnézve nem kell olyan szigorúnak lennünk szegénnyel. Ez ugyanis most a tuti.

Természetesen senki nem kárhoztathatja a kereskedelmi médiát azért mert újabb eszközt talál ki népszerű arcai további népszerűsítésére, ráadásul ez a blogolósdi most még csak nem is olyan kirívó, sznob dolog, elvégre most "mindneki" blogol. Miért ne tennék ezt a sztárok is? Ha már az Aktív képekben mutatja be a sztárok életének minden apró-cseprő részletét, miért ne írhatnának magukról sztárblogot az illetékesek is? Így mindenki jól jár: A celebrity mert nézettséget (olvasottságot) kap; a néző mert így még több információt tud bezsákolni a celebritiről, ráadásul első kézből; és végül a médiaügynökség, mert ezzel a médiával aztán tényleg nincs túl sok dolga, csak tárhelyet kell biztosítani a celebritinek, a többit elintézi ő maga. Tiszta profit. :)

Na de ne legyünk annyira rosszmájúak, mérjük fel a kínálatot, ehhez pedig induljunk ki a főoldalról. Ocsmány vöröses-lila design, de ez az egyen-StoryOnline, úgyhogy külön kritika nem érheti. Egyébként a főoldalról nem lehet egykönnyen megtalálni a blogos aloldalt, a StoryKlub menüpont alatt van, ki találta ki elsőre? Van tehát az oldalon blogtoplista (vajon mi alapján rangsorolhat?), meg összes blogok listája, amelyben jelen pillanatban össze és vissza 10 db. sztárblog található. Alatta/mellette egy 4 helyes sztárképes ajánló az aktuális bejegyzés címével, abszolute 0 funkcionalitással. Move on please.

Azért pár mondantban térjünk ki a kínálatra: A már említett B. mellett változatos a celebkínálat: Csonka András színművésztől Lola és Tóth Vera nevő énekesnőkön át Demcsák Zsuzsa jelenlegi kormányszóvivő is a StoryOnline blogger-különítményét erősíti. Igen, pontosan ő az a híresség, aki még pontosan nincs tisztában a blogolás felelősségeivel. :) A StoryOnline szerkesztőségének exkluzivitását mutatja hogy a celeblogok listájában az előkelő nyolcadik helyen jegyzik saját szerkesztőjük, Orisek Andrea feljegyzéseit. Megnyerő társaság.

Kiválasztva egy blogot, eljutunk végre a blogfelületre, ahol katartikus élmény nem érhet minket, bár aki érzékeny a gusztustalan színösszeállításokra, azt még érheti meglepetés. Maguk a blogsablonok nem változatosságokról ismerszenek meg (voltaképpen csupán egy van, pár színösszellításban), és az az egy sem fog összetettségével elkápráztatni. :) Igazából az ember gyermeke ne várjon többet egy sztárblogtól, nem igaz? Egyszerű balra bejegyzés, jobbra minden más tagolás, addig még nincs is baj. Úgy tűnik minden sztárblogger kihagyja a "blogleírása" és a "magmról" részt, elvégre minek? Ki nem ismeri őket?
Az utolsó hozzászólások rész zseniálisan van megoldva, ugyanis az egész kommentet mutatja, méghozzá valami olyan rettenetes betűstílussal, aláhúzva hogy az embernek kedve támad megsétáltatni a kisrókát. Na de a vizuális rettenetnek még nincs vége, ugyanis mindezek alatt megtalálható "üzenőfal" is ugyanilyen betűstílussal dolgozik, mindenféle tagolás és korlátozás nélkül. Ilyenkor az oldaldoboz enyhén túllóghat. Kilométerekre. Esztétikus, igazán. :)

Végül elérkezve a blog tartalmi részéhez... hát erről tényleg nem tudok mit mondani. B.-nek eddig még csak egy március 6-kán kelt bejegyzése van fent, míg Tóth Vera már 8 bejegyzésnél tart; ezenfelül mindenki úgy ír ahogy elvárhatjuk tőle. Csonka Pici lazulósan, Lola fiatalosan, Demcsák Zsuzsa anyukaként, Tóth Vera tóthverásan; valahogy ódzkodom tőle hogy a celebekről véleményt mondjak, mert egész egyszerűen nincs értelme. Aki bírja az adott személyt, az úgyis olvasni fogja úgy mint eddig máshol, a többiek meg majd jól kiröhögik őket a Subbán.

Így nekem már csak az maradt hogy összegezzem az eddig tapasztaltakat: a magyar hírességek is a blogolás útjára léptek; mivel a fennti szolgáltatás a Storyhoz kapcsolódik, természetszerűleg főleg a TV2 üdvöskéi kapnak lehetőséget a szereplésre. (A TV2-nek amúgy sem új ez a blogolósdi) nem kétlem hogy erre valószínűleg hamarosan az RTL-Klub is lépni fog, akkor pedig végleg dőlni fognak a "sztárblogok" csőstül. Csak győzzük olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr5147644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.18. 14:06:51

És erre hogy találtál rá? Csaknem rendszeres storyonline olvasó vagy? :P
Egyébként ez a sztárblogolósdi tényleg nem újdonság, talán blogdreamsen volt ilyen először.

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.03.18. 16:00:45

Neem, valahogy ráakadtam B. blogjára, de már lövésem sincs hol. Egyébként szerintem ha rendszeres Storyonline olvasó lennék sem találtam volna meg könnyen. :)

No látod, felületesség a bloggernél nem bűn, de én azért szégyellem magam rendesen hogy nem néztem külön utána... Köszönöm a figyelmeztetést (ott meg Pákó van szponzorált helyen, nincs túl nagy különbség:)), a postot nem módosítom, de akkor itt kommentben: úgy tűnik a blogdreams.net volt először, az érintettektől elnézést kérek!!!! :)

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.18. 16:23:15

Én is csak azért tudom, mert ott van (volt) néhány, amibe bele-bele olvastam. Bár azok is mostanra eléggé meghaltak :(

2007.03.17. 21:46

Címkék: média blog design reklám celebrity


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása