Jazzy rádió néven új, jazzre specializálódott rádiócsatorna indul a 90.9 frekvencián, írja a Népszabadság. A tulajdonos szerint: "az elmúlt években kialakult egy olyan közönségréteg, amelynek tagjai nagyon unják, hogy ugyanazok a "slágerek" szólnak mindegyik adón, dzsesszt viszont nem igazán tudnak hallgatni." A tervek szerint az adó február 14-én indul.
Hát, éppen ideje volt már. Kíváncsi leszek, hogy az "új dzsesszszerzemények" fogalomkörébe főleg konvencionális számok fognak kerülni, vagy nyitnak kicsit a szabadabb műfajok felé is; még akor is, ha ez reklámügyileg öngyilkosság lenne. Viszont ha nagyon eltolódnak a klasszkus jazz - acid jazz skálán valamelyik irányban, annak tényleg csak a felcsigázott közönség látja kárát. Felvehetnének valami klassz kis mottót, amiben benne van az igazi változatosság. :)

Tisztelendő ugyanakkor az adó reklám önkorlátozási vállalása (óránként maximum hat reklám), amit nem tudom hogy fognak teljesíteni. Még ha nem is lesznek képesek tartani ezt a rátát, a Rádió 1 reklámdömpingjének azért remélem. aláteljesítenek majd.

És még valami. Aki eddig nem igazán tudott jazzt (Jazz az barátom, nem dzsessz. Meg dzsigoló, meg dzsoni. Használja ezeket így, leírva, komolyan valaki?) hallgatni a magyar légtérben, az gondolom nem is nagyon keresgélt, és nem is nagyon talált rá pl a Radio café-ra. Mert ott azért megy, nem is ritkán. Az egyszeri jazzer pedig azzal vigasztalódik, amije van, ugyebár. (Megemlíthetnénk persze a Petőfi rádiót is; ott is adnak egy-egy jó számot, pár évente egyszer biztosan. Csak pont nem akkor hallgatom.) Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy nem örvendetes a hír, csak az ész nélkül nyilatkozókat nem szeretjük és elássuk jó mélyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr1227351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

2007.01.09. 18:00

Címkék: média rádió jazz


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása