A lehető legbénább módot választotta az Origo a designváltás propagálására. ("Feltörték az Origot-t? Na, azt azért nem. De kicsit megváltozott.")
Nem tudom ki találta ki ezt a baromságot, de max csak annyit értek el, hogy először nem tudtam mi a frászért nem jön be az oldal. Aztán szépen lassan megjelentek a fönnti sorok, és én csak néztem. Ez most marketing? Vagy a design része? Egyáltalán: mi indíthatta az oldal szerkesztőit arra, hogy most ily különleges effektel köszöntsék az oldal látogatóit? Designváltás? Húha. Tényleg nagy szám. Kösz, feltalálom magam.

Egyébiránt az oldal szerkezete szerintem nem sokat javult, az oldalsó navigálópaneleket ömlesztve, egy szürke dobozba pakolták, ami nem igazán válik el a többi tartalomtól, de legalább ronda. Arról nem is beszélve, hogy ha fölénavigálunk, a gomb alatt megjelenik egy kis dobozban a menüpont leírása, ami tök fölösleges, és az aktuális alatt lévő gombot lejjebb tolja, miáltal arra nehezebb lesz rámenni. (Van ahol elegáns, csúsztatásos módszerrel oldják ezt meg; attól sem lesz jobb, de legalább ízlésesebb valamivel. Itt meg csak úgy megjelenik a semmiből.) A koszos-szürkés színpaletta szerintem egyáltalán nem előnyös, dehát ugye nem én vagyok felelős a designért. Jobbra betettek egy integrált iWiW belépőmezőt hangulatmérőt (mily kedves gesztus, és mily fölösleges), de akkor például a SZTAKi Szótár keresőpaneljét miért vették ki? A hirdetések elrendezése, bár jobb mint az eddigi, egymásradobált összevisszaság, még mindig nem a legjobb, de legalább már arányos panelekben van elhelyezve.
Az oldal egyedüli pozitívan megváltozott része a középső hírpanel, ami valamivel ízlésesebb lett, és bevezették végre a lead-mezőben a több főbb-témát tartalmazó füles hírdobozt. Ami viszont nem flash, hanem JavaScript/XML. Biztos jobb így nekik. Na, még a végére valamit: Én nem tudom hogy mit akarnak elérni ezzel az OK keresőmotorral, ami egész egyszerűen elképesztő hogy milyen alacsony találati aránnyal dolgozik, lassú és béna. (Arról nem is beszélve, hogy a post írásának pillanatában nem is elérhető.) Én ugyan ezzel többet nem keresek, gondolom más is így van vele. Viszont akkor mi értelme van?

A bejegyzés trackback címe:

https://halozatkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr829541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zabkezelő · http://zabkezelo.blog.hu/ 2007.01.21. 23:28:38

A színvilág sztem nem igazán rossz, ha jók akarunk lenni, akkor mondhatjuk: letisztult.

A bal oldali menűsor viszont ténylegesen végzetesen egyszerű, ha rosszak akarunk lenni, akkor mondhatjuk: snassz.

Az [origo] célja véleményem szerint csak az volt, hogy egy kis hírverést keltsen, egy kis vérpezsdítés, semmi más... Nem funkcionális, és igény alapján felmerült fejlesztés volt ez, mert a kezelés-navilágálás-szolgálatatás valóban nem javult semmit (igaz, talán nem is romlott).

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.01.22. 17:46:08

Rendben, legyen letisztult színvilág, ami nekem nem tetszik. :) A régi menü még talán az Indexénél jobb volt, talán kicsit kategorizálva, most még az is elveszett. A hírverést osztom, bár engem mindig eléggé felhúz ha tökéletesen elbaltázott marketingfogással találkozom. Ami ráadásul akadályozza a szolgáltatás használatát is.

Dr. Stein · http://hemarpontfreeblog.hu 2007.01.22. 19:39:23

Hali, én is írtam róla. Pl: "Bonyolult hasonlattal élve, egy főnemes visszavásárolja régi kastélyát egy újgazdagtól, továbbra is fizeti a cselédséget, de nem cserélteti ki a rózsaszín pettyes tapétát a lovagteremben és a beszorult ajtó javítására sem költ. Ezért olyan használhatatlanul lassú még mindig a közösségi honlap és így esett az Origo rondaságának története is. A T-mobile gárdájának az volt a fontos, hogy a képernyő negyedét elfoglalja a freemail és telefonhirdetés, az olvashatóság már nem szerepelt a kreatívok eszköztárában."
Ez a rondaság tiltja a linkem megjelenítését.
hemar pont freeblog.hu

2007.01.19. 12:10

Címkék: média design release híroldal


2008/01/06 - Nos, a Hálózat-kereső jelenleg hibernálódott, akut időhiányomból kifolyólag. Majd ha már úgy érzem hogy tudok rá elég figyelmet áldozni, kinyitok újra. - Proxy

Hálózati mag

Felhasználócentrikus internetblog és médiakritika - Proxy - vagyis én - újabb kísérlete arra hogy véleménye meghallgatásra kerüljön. Júzerbarát oldalak, gadgetek és szolgáltatások kritikája és ajánlója, internetelmélet és multiplayer játékok, social networking és web2.0; meg még ami éppen eszembe jut.

Utolsó kommentek

  • KANGYÍK: fizetős ezazoldal? (2008.11.30. 21:47) Összevont rendszerek
  • Kornel: Nem tudok a geprol zenet berakni a programba.Jo lenne ha segitenel. (2007.12.13. 00:22) Megvagy!
  • Norbi: Hello. Engem az érdekele,hogy ezek a progik automatán kiértékelik ki énekelt a legjobban,vagy azt... (2007.09.16. 12:09) Karaoke otthon
  • Zabkezelő: Ezen teljesen természetes, ők is pontosan tudják, hogy igénytelen a kinézete, sőt. Ezzel pont arr... (2007.07.24. 22:48) Dobozolás
  • Proxy: Semmi probléma, a bejegyzésnek semmi köze nincs a bloghoz, úgyhogy csak nyugodtan. :) Köszönöm a m... (2007.06.29. 21:15) Filler
  • Utolsó 20

Get FireFox

Get FireFox
süti beállítások módosítása